U weet waarschijnlijk wat een email is nietwaar. U stuurt ze bij de vleet en u ontvangt er ook talloze per dag, per week, per maand …

Maar wist u ook dat het ONTVANGEN van een email NIETS te maken heeft met het VERSTUREN van een email ? Het zijn twee totaal losstaande processen. Het ENIGE wat deze twee processen gemeen hebben is dat er ooit een email moet zijn verstuurd om deze ergens te kunnen ontvangen.
Het is net als die kaasreclame op TV, “als het er niet op komt, hoeft het er ook niet meer af”. U weet ook wel wie u emails stuurt … toch … ? of toch niet … ?

Wat als dat niet zo is ? Wat als u niet weet wie u een email stuurt ? Wat als u een email krijgt die van een bekende lijkt te zijn maar dat niet is ? Wat als u werkgever een email krijgt die U niet verstuurd heeft maar die wel van uw email adres bij hem binnenkomt ? Erg vervelend is dat … toch … ?

Als u dit vergelijkt met de conventionele post (die u gewoon in uw brievenbus krijgt) , dan komt er een brief binnen. Als de postbode zich vergist en uw brief bij uw buren in de bus doet, dan krijgt u ‘m meestal toch wel terug van uw buur. Op het internet is dat dus NIET zo. We weten eenvoudigweg niet wie onze buur is op het internet.
Geloof me … het is echt ERG simpel om een email te versturen uit uw naam als het systeem van de provider niet veilig genoeg is.

Wij maken ons systeem (dus uw email ook) zo veilig dat elke email een unieke digitale handtekening heeft. We kunnen dus wel degelijk bepalen of de email afkomstig is van diegene die zich voordoet als afzender. EN als dat niet zo is, laten we email gewoon niet door. Andersom beveiligen we ook misbruik van uw domein, zodat niet iemand anders zich kan voordoen alsof hij u is. Misbruik is hierdoor niet meer zo makkelijk.

Vergelijk dit maar met de aangetekende post. Dit soort post zal nooit bij uw buur terecht komen, omdat er voor getekent moet worden. Digitaal kunnen we dat nu ook doen als u dat wilt. Dit heet DKIM. Dit staat voor Domain Key Identified Mail. Gesigneerde email dus. Samen met SPF en sender address verification kunnen we dit voor u regelen.

Phishing:

Zoals u heeft kunnen zien en lezen in de media (TV, nieuws etc) zijn er weer erg veel z.g. phishing mails in omloop. Spook meldingen over niet betaalde facturen van incasso bureaus, van onze kabel TV leverancier en onze telefonie leverancier. Diverse TV uitzendingen besteden er steeds aandacht aan.

Misschien is uw eigen email adres ook wel misbruikbaar op die manier. We hebben een test ontwikkeld die aantoont of dat zo is.

Stuur ons een email en we zullen u berichten of uw email adres misbruikbaar is door derden. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan kunnen we u helpen om dit probleem op te lossen.

Om het e.e.a. kracht bij te zetten, zullen we u ook een email van uzelf in uw eigen mailbox laten komen, zonder dat we uw login gegevens hebben om een email te versturen. Dan heeft u, zo u wilt, ook een bewijs dat dit dus kan.

Zie ook onze Blog en facebook pagina om up-to-date te blijven rond deze materie.