Voorbeelden van email misbruik:

Stel u werkt bij een advocaten/notaris kantoor:
Als uw email omgeving niet goed is ingesteld, dan is misbruik van uw email adres simpel mogelijk. Dit is dus identiteits fraude. Er kan iemand (die wellicht kwaad wil) een email sturen vanuit uw email adres (diegene misbruikt uw emailadres) en stuurt daarmee allerlei stukken naar bijvoorbeeld de rechtbank of politie. Dat risico wilt u toch niet lopen … u wilt zich de schade niet voorstellen die ermee aangericht kan worden.

Stel u werkt bij een grote Telecom provider:
U bent en dealer account manager en u heeft veel contact per email met uw dealers. Als uw email omgeving niet goed is ingesteld, dan is het dus mogelijk dat de misbruiker uw email adres gebruikt om een email naar een dealer te sturen met een toezegging erin van een extra € 100.000,= bij wijze van extra commissie voor de dealer. Dat heeft U dus niet verstuurd maar de misbruiker van uw email adres. U kunt zich voorstellen dat er hierdoor toch een heleboel schade kan ontstaan.

Stel u werkt als zzp’er:
Als uw email omgeving niet goed is ingesteld, dan kan een misbruiker vanuit uw email adres allerlei ‘rommel’ versturen naar bijvoorbeeld uw opdrachtgevers. Beledigende emails aan het adres van een klant bijvoorbeeld of naar een leverancier. U wilt dit probleem toch niet … Denk maar eens aan:

  • Juristen
  • Boekhouders
  • Banken
  • Ziekenhuizen
  • Politie
  • ….

 Voorbeeld van website misbruik:

Als uw website (of server) niet goed is ingericht, dan kan het maar zo ineens zijn dat uw website ineens allerlei andere inhouden te zien geeft.
U moet er toch niet aan denken dat uw website ineens een ‘reclame bord’ is voor een terroristische organisatie ? Of dat in uw webwinkel uw producten ineens aangeboden worden voor een fractie van de prijs ?
Of dat uw invul formulieren die op uw website staan te misbruiken zijn door spammers zodat uw website en uw formulieren ineens de bron zijn voor mailings over foute ‘stimulerende’ middelen. U wilt dit soort risico’s toch niet lopen … ?

The-Net zorgt ervoor dat dit soort zaken technisch niet kunnen voorkomen. Uiteraard naar de ‘stand der techniek’ zoals dat zo mooi heet, maar we doen er alles aan om dit voor u te voorkomen.